Ne spreglejte! Predstavljamo Sindikalni ABC, vaš vodnik po delavskih, sindikalnih, zakonodajnih in podobnih vsebinah

29. 9. 2023

Na ZSSS smo letos vzpostavili novo rubriko, poimenovano Sindikalni ABC, v kateri združujemo različne delavske, sindikalne in zakonodajne vsebine ter vpoglede, namenjene čisto vsem delavkam in delavcem, ne glede na članstvo v sindikatu, starost ali obliko dela, v kateri delajo. Namenjena sicer tudi vsem članicam in članom sindikatov ZSSS, sindikalnim zaupnicam in zaupnikom ter drugim soborkam in soborcem, ki se tako ali drugače ukvarjajo s sindikalnim delom.

Bolniška odsotnost, diskriminacija, letni dopust, minimalna plača, mobing, študentsko delo, podjemna in avtorska pogodba, varnost in zdravje pri delu … so le nekatere od tem, ki smo si jih v rubrike lotili do zdaj. Popisujemo jih na poljuden, strnjen in vsem razumljiv način. Vsebine iz Sindikalnega ABC so nekaj, kar velja vedno imeti pri roki, in namesto paničnega guglanja ali dolgotrajnega iskanja po neskončnih prostranstvih svetovnega spleta, smo jih za vas pripravili na enem kupu. Sindikalni ABC je torej vaš vodnik po delavskih, sindikalnih, zakonodajnih ter drugih vsebinah.

Rubrika je sestavljena iz več delov oziroma plasti: teme predstavljamo na zadnjih dveh straneh rednih številk Delavske enotnosti, glasila ZSSS, na posebni spletni podstrani, dostopni na naši spletni strani, in v obliki kratkih izobraževalnih videov, ki jih delimo na naših kanalih na družbenih omrežjih.

Spletno podstran Sindikalni ABC najdete tukaj:

Sindikalni ABC (klikni za vsebino)

Najdete pa nas – ZSSS kot organizacijo ali Sindikalni ABC kot našo novo rubriko – tudi na več družbenih omrežjih:

www.facebok.com/sindikatZSSS ali ZSSS v iskalniku na Facebooku.

www.instagram.com/sindikalni_abc  ali sindikalni_abc v iskalniku na Instagramu.

www.tiktok.com/@sindikalni_abc ali @sindikalni_abc v iskalniku na TikTok.

Vabljeni pa tudi, da se naročite na naš YouTube kanal, kjer lahko v video obliki poleg Sindikalnega ABC najdete še druge naše vsebine, novinarske konference, pogovore, reportaže s protestov, pričevanja in podobno.

www.youtube.com/@sindikati


Rubriko Sindikalni ABC sofinancira:

Share