Napovedujemo novi izobraževanji: novembra bodo aktualna kolektivna pogajanja za pravičnejše gospodarstvo in delovni čas

2. 11. 2021

V Sindikalni akademiji ZSSS ne počivamo in tudi za november pripravljamo dve izjemno zanimivi in relevantni izobraževanji.

Najprej v četrtek, 25. novembra, vabimo na uvodno srečanje e-izobraževanje o delovnem času, s katerim bomo sodelujočim predstavili osnove zakonske ureditve delovnega časa, odmorov in počitkov, letnega dopusta in drugih odsotnosti z dela, pa tudi, kako so ta vprašanja urejena v kolektivnih pogodbah različnih ravni in v splošnih aktih delodajalca, ter še marsikaj drugega. Več o poteku in vsebini izobraževanja lahko izveste tukaj.

Konec meseca – prvo izobraževanje bo potekalo 29. in 30. novembra 2021 (od 9:30 do 17:00) v Bruslju (prihod v belgijsko prestolnico v nedeljo, 28. novembra) – pa vas vabimo na prav posebno usposabljanje: na dvodnevno, mednarodno izobraževanje s tolmačenjem v slovenščino in možnostjo udeležbe v živo (v Bruslju) ali prek spleta (Zoom). Gre za začetek niza usposabljanj, ki bodo naslednje dve leti osredotočena na kolektivna pogajanja in bodo zajemala različne vidike, kot so: ureditev delovnega časa, varnost in zdravje pri delu, prenova sindikatov, vseživljenjsko učenje in enakost spolov. Več informacij o poteku in vsebini usposabljanja pa na tej povezavi.

Share