Platformno delo – sanjska fleksibilnost ali izkoriščanje najšibkejših? – Ob svetovnem dnevu človekovih pravic vabimo na dva spletna dogodka

9. 12. 2021

Tudi letos ob svetovnem dnevu človekovih pravic, ki ga vsako leto obeležujemo 10. decembra, ko je Generalna skupščina OZN leta 1948 v Parizu sprejela Splošno deklaracijo človekovih pravic, pripravljamo več (spletnih) dogodkov.

Tokrat dva webinarja posvečamo platformnemu delu, saj se z njim pogosto srečujemo, a vendarle ne vemo veliko o načinu in o pogojih dela teh delavk in delavcev. Velja pa tudi obratno, da delavke in delavci, ki prihajajo večinoma iz ranljivih skupin naše družbe, ne poznajo našega sindikalnega dela in svojih pravic.

Tako vas vabimo na webinar z naslovom Platformno delo – sanjska fleksibilnost ali izkoriščanje najšibkejših?, ki bo potekal 10. decembra 2021 od 9.00 do 10.30 prek aplikacije MS Teams. Dogodek smo zasnovali v obliki spletne okrogle mize, na kateri bodo sodelovali različni akterji in izmenjali svoja stališča glede prihodnosti dela v luči platformnega dela in njegovega pomena za zaposlitve, socialno varnost in način opravljanja dela.

Veseli smo, da bodo po uvodnem nagovoru predsednice ZSSS Lidije Jerkič z nami razpravljali:

Spletni dogodek je brezplačen, prijave prek spletnega obrazca pa sprejemamo TUKAJ, in sicer do 9. decembra.

Kaj je delo na zahtevo in kdo dela prek spletnih platform?

Za pripravo na dogodek pa vas vabimo tudi na webinar z naslovom Kdo so platformni delavci? Kaj je delo na zahtevo?, ki je namenjen osnovni seznanitvi s problematiko platformnega dela. Odgovorili bomo na vprašanja, kot so: Kaj je platformno delo? Kdo so delavke in delavci, ki ga opravljajo? Kako poteka delo in ali je res tako fleksibilno in dobro plačano? Kakšna je ureditev v tujini?

Vse to in še več boste lahko izvedeli 9. decembra 2021 od 10.00 do 11.30. Spletni seminar bo potekal prek aplikacije MS Teams, prijave pa zbiramo prek spletnega obrazca do 8. decembra.

Vabljeni!

Share