Pojasnjujemo: Kako je z nadomestilom plače zaradi odrejene karantene?

20. 9. 2021

Objavljamo pravno mnenje ZSSS, ki se nanaša na obračun in višino nadomestila plače za čas odrejene karantene, ki je posledica stika z osebo, ki je okužena s covidom-19, ali če je karantena odrejena zaradi višje sile, ki je posledica covida-19, na primer varstvo otrok do vključno 5. razreda osnovne šole, ustavitev javnega prevoza …

Če je delavcu oziroma delavki izrečen ukrep karantene na domu zaradi stika ali suma stika z okuženo osebo, mu pripada nadomestilo plače, skladno z določbo 25. člena zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva. Omenjena zakonska določba je uporabljena tudi v primerih, ko se določa višina nadomestila plače za delavca oziroma delavko, ki ne more opravljati dela zaradi višje sile, ki je posledica obveznosti varstva otroka zaradi karantene na domu ali druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca ali šole, ali pa na delo ne more priti zaradi višje sile, ki je posledica ustavitve javnega prevoza ali zaprtja meje.

Če takemu delavcu delodajalec ne more organizirati dela na domu, mu pripada nadomestilo plače v višini 80 odstotkov povprečne delavčeve plače iz zadnjih treh mesecev. Če pa je do tveganega stika, zaradi katerega je delavec napoten v karanteno, prišlo v okviru njegovega opravljanja dela za delodajalca, je delavec upravičen do nadomestila plače v tisti višini, ki bi jo prejel, če bi delal. V primerih, ko je karantena posledica višje sile, zaposlenemu prav tako pripada nadomestilo plače v višini 80 odstotkov zgoraj omenjene osnove. Nadomestilo plače zaradi karantene ali višje sile ne sme biti nižje od minimalne plače.

Delavec oziroma delavka mora o napotitvi v karanteno delodajalca obvestiti v roku štiriindvajsetih ur od odrejene karantene in mu v treh dneh od prejema dokazila o napotitvi v karanteno to tudi posredovati.

Pravna služba ZSSS

Še niste članica ali član sindikata?

Preberite razloge za včlanitevizberite svoj sindikat in se včlanite!

Share