Sindikat poklicnega gasilstva ima dovolj nespoštovanja stavkovnih zavez in arogance ministra za obrambo

1. 3. 2021

Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) opozarja na protestni poziv, ki so ga danes poslali ministru za obrambo Mateju Toninu. Zaradi škode, ki so jo zaradi ministrovega nespoštovanja stavkovnih zavez deležni poklicni gasilci in gasilke ter zaradi nedelujočega socialnega dialoga, ki ga minister kljub večkratnim pozivom sindikata vseskozi zavrača, bodo stopnjevali sindikalne aktivnosti.

»Več kot očitno so vaši izkazi spoštovanja, ki jih prek javnih občil in javnih prireditev namenjate slovenskim gasilcem in gasilkam le prazne besede brez sleherne vsebine. V skoraj leto dni trajajočem mandatu na mestu ministra za obrambo si niste bili pripravljeni vzeti časa niti za eno srečanje z reprezentativnim sindikatom poklicnih gasilcev, kljub temu, da vas k temu pozivamo že več kot štiri mesece. Pomembno pri tem je predvsem dejstvo, da vas k temu ne pozivamo zaradi želje po vljudnostnem srečanju brez vsebine, ampak zaradi stavkovnih zavez Ministrstva za obrambo in Vlade RS. Vaših zavez za sklenitev normativnega dela Kolektivne pogodbe za dejavnost poklicnega gasilstva in uveljavitev pravice do položajnega dodatka v dejavnosti poklicnega gasilstva,« so ostri v SPGS.

Ker se našemu trudu navkljub izogibate uveljavitvi stavkovnih zavez, ob tem pa s polno mero arogance ignorirate pozive slovenskih poklicnih gasilcev k nadaljevanju pogajalskega procesa in celo srečanja z vami, vas obveščamo, da se bomo v sredo 3. marca 2021, ob 12. uri, oglasili pri vas na ministrstvu za obrambo, napovedujejo v sindikatu. Po seji predsedstva SPGS, na kateri bomo obravnavali izključno to tematiko, bomo k vam prišli predstavniki vseh slovenskih poklicnih gasilskih enot in vam tokrat še v živo predstavili pričakovanja in zahteve naših kolegov in kolegic, še dodajajo. Do kmalu torej, gospod minister …

Share