Sindikat delavcev gostinstva in turizma sporoča, da je stavka v hotelu Diana odpovedana

7. 1. 2020

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je pred dnevi napovedal stavko v znanem murskosoboškem hotelu Diana – zanjo se je odločila večina zaposlenih –, po pogajanjih pa včeraj sporočil, da je ta odpovedana, saj se je obema stranema uspelo dogovoriti.

Usklajena so bila namreč vsa nerešena vprašanja, in sicer: izplačilo plač s povračili stroškov se od 1. 1. 2020 opravi v skladu z zakonom (do 18. v mesecu za pretekli mesec); prispevki za november 2019 se poravnajo v dveh delih (prvi del je plačan 6. 1. 2020, drugi del 15. 1. 2020); preostali del regresa za letni dopust za 2019 se izplača v štirih obrokih od februarja 2020 dalje; direktor do 20. januarja 2020 skliče zbor delavcev ter predstavi vizijo in strategijo nadaljnjega poslovanja družbe; predvidena stavka pa se ustavi.

V sindikatu gostinstva in turizma so ob tem povedali, da je omenjeno dokaz, da misli vodstvo družbe resno z reševanjem nastale problematike, navsezadnje že potekajo pogovori z novim lastnikom objekta, in če bo tu dosežen dogovor, bo delo v hotelu lahko nemoteno steklo. Obenem se zahvaljujejo vsem za izraženo podporo.

Share