Sindikat delavcev gostinstva in turizma sporoča: Stavka v družbah Terme Maribor in HBP odpovedana

23. 12. 2019

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije družbe Terme Maribor in njene odvisne družbe Hotel Bellevue Pohorje (HPB) je prejšnji teden napovedal stavko, po sobotnih pogajanjih pa sporočil, da je ta odpovedana, saj se je stavkovnemu odboru in vodstvu obeh družb uspelo dogovoriti.

Po napornih pogajanjih so vpleteni dosegli sporazum v zvezi z dvigom minimalnih osnovnih plač v obeh družbah. Ob tem so se dogovorili, da v podjetniško kolektivno pogodbo vnesejo določila, na podlagi katerih bodo najnižje plače usklajevali z rastjo cen življenjskih potrebščin, in sicer najpozneje do 31. marca v koledarskem letu, pri tem pa bo uskladitev opravljena za največ 2 odstotka letno. Na podlagi doseženega sporazuma je stavkovni odbor tako sprejel sklep o preklicu napovedane stavke, prav tako pa sta se obe strani dogovorili, da si bosta v prihodnje prizadevali za vodenje konstruktivnega in kontinuiranega socialnega dialoga.

Izjavo za javnost pristojnega sindikata je mogoče prebrati tukaj, sindikalisti in sindikalistke pa se zahvaljujejo vsem, ki so jim v dnevih od napovedi stavke in pogajanj posredovali podporo.

Share