“Slovenija, socialna država?” – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

25. 5. 2021

Kaj?

Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti, v kateri se bomo temeljito vprašali, v kakšni državi živimo oziroma kako socialna, družbeno pravična, solidarna z najšibkejšimi je ta.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti za naslovom »Slovenija, socialna država?« bo izšla 3. junija 2021.

Zakaj?

Ker velja bolj podrobno (s)poznati sistem socialne varnost pri nas. Ker je nujno vzeti pod drobnogled slovensko socialno politiko. Ker se ni nikoli odveč vprašati o družbeni neenakosti v državi. Ker je nujno vedeti, zakaj na primer pri t. i. socialni kapici ni prav nič socialnega. Ker se je treba vprašati, kaj prinašajo različne davčne reforme in kako se vse našteto tiče vseh nas – delavk in delavcev.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 28. maja 2021.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

P. S.: Poleg poziva k naročilu, seveda velja tudi poziv k soustvarjanju. Imate idejo, o čem bi morali pisati? Vsebino, ki jo je nujno deliti? Oglasite se na de@sindikat-zsss.si!

Share