Slovenska stanovanjska revščina – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

23. 11. 2022

Kaj?

V še zadnji letošnji tematski številki vaše in naše Delavske enotnosti bomo zagrizli v novo pomembno in aktualno temo, ki tako ali drugače zadeva marsikoga od nas – lotili se bomo stanovanjske problematike v Sloveniji oziroma naše stanovanjske revščine.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Slovenska stanovanjska revščina« izide 1. decembra 2022.

Zakaj?

Ker gre za enega najbolj akutnih družbenih problemov v sodobni Sloveniji, ki lahko predstavlja tudi sindikalno temo. Ker gre za težavo, ki še kako tare tudi naše članice in člane, še posebej tiste, ki delajo v bolj negotovih oblikah dela. Ker gre za tematiko, mimo katere torej ne moremo niti sindikati, saj smo tako ali drugače vpeti – naši člani in članice, njihovi otroci, vnuki … – v širšo družbo in nikakor nismo otok sam zase. Ker je vedno treba vedeti, kaj se nam kot družbi dogaja, kje smo in kam gremo …

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete tudi na naši spletni strani v rubriki Delavska enotnost, pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 25. novembra 2022.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.


V pokušino

Če še niste prepričani, ali bi naročili napovedano tematsko številko, vam v pokušino ponujamo nekaj branja iz preteklih številk:

S pasivnostjo ne bomo rešili popolnoma ničesar – Pogovor s strokovnjakinjo za preprečevanje nasilja na delovnem mestu Dorotejo Lešnik Mugnaioni

Širimo sindikalna obzorja

Sindikati dejavnosti ZSSS o draginji: Stanje je resno

Share