Za družbeno odgovornost s certifikatom: Napovedujemo spletni seminar

26. 5. 2020

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je pred časom postala eden od projektnih partnerjev podeljevanja certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec«, katerega nosilec je sicer organizacija Ekvilib inštitut

Certifikat bodo organizacije lahko pridobile v dveh stopnjah, pristopni in napredni, zajel pa bo štiri področja: usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, medgeneracijsko sodelovanje, varnost in zdravje pri delu ter organizacijsko upravljanje družbene odgovornosti.

ZSSS je v okviru projekta kot socialni partner med drugim odgovorna za to, da so na vseh ravneh upoštevane zahteve, pričakovanja ter pravice delavk in delavcev. Sodelujemo pri vseh področjih, vodimo pa delo ekipe, odgovorne za varnost in zdravje pri delu. Zavzemamo se, da bo certifikat služil ljudem in da bo v korist zaposlenih ter da bo izboljšal njihovo delovno okolje. Področje varnosti in zdravja pri delu – vodja projektne ekipe je Katja Gorišek, svetovalka ZSSS za varnost in zdravje pri delu –, je za nas namreč izjemno pomembno in tudi sicer ključen del naših sindikalnih aktivnosti.

Pridobitev certifikata je sicer revizorski in svetovalno-analitični postopek, namenjen ocenjevanju ter svetovanju zainteresiranim o tem, katera orodja velja uporabljati za boljše upravljanje, in sicer s poudarkom na zgoraj omenjenih štirih področjih.

Od februarja 2020 je mogoče pridobiti sredstva Evropskega socialnega sklada, ki v celoti krijejo pridobitev pristopnega certifikata za 100 podjetij in organizacij v letošnjem letu.

Za vse zainteresirane prijavitelje bo 28. maja ob 10. uri potekal spletni seminar, na katerem bo organizacija Ekvilib inštitut predstavila certifikat in možnosti pridobitve sofinanciranja. Prijave na spletni seminar sprejemajo na tej povezavi. Prijavljeni boste naknadno prejeli natančnejša navodila za prijavo v seminar prek aplikacije Zoom.

Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani certifikata: www.certifikatdod.si.

Share