Napovedujemo in vabimo: zaključna konferenca projekta »Za krepitev socialnega dialoga« je pred vrati!

9. 9. 2021

Na ZSSS od leta 2017 izvajamo projekt Za krepitev socialnega dialoga, katerega glavni cilj je krepiti usposobljenost naših članov in članic, zaupnikov in zaupnic za učinkovitejše sodelovanje v raznolikih procesih socialnega dialoga.

V okviru projekta so bile vzpostavljene regijske mreže, prek katerih smo sodelovali z izobraževalno-svetovalnimi središči po celi Sloveniji, z e-izobraževanj smo krepili znanje sindikalnih zaupnic in zaupnikov ter članic in članov na različnih področjih, nastala pa je tudi e-baza kolektivnih pogodb.

Na zaključni konferenci, ki bo potekala 14. in 15. septembra 2021, bomo pogled usmerili v prihodnost in s sogovorniki ter sogovornicami iz različnih institucij – iz Slovenije in tujine – izmenjali stališča o naslednjih temah:

  • Pomen in vloga vseživljenjskega učenja
  • Vloga socialnih partnerjev pri vseživljenjskem učenju zaposlenih
  • Izzivi socialnega dialoga

Prvi dan konference, 14. september, bo tematsko usmerjen bolj v vseživljenjsko učenje, drugi dan, 15. september, pa bo glavna tema socialni dialog, med drugim bo dr. Valentina Franca predavala o pomenu kolektivnih pogodb. Program konference si sicer lahko ogledate na spletni strani projekta.

Konference se lahko udeležite prek aplikacije zoom – vljudno vabljeni!

Prijave zbiramo prek spletnega obrazca do ponedeljka, 13. septembra, do 10. ure.

Za več informacij in morebitna vprašanja smo vam na voljo na izobrazevanje@sindikat-zsss.si

Share