Razpis za priznanje Roža mogota – vabilo k sodelovanju

6. 1. 2020

Odbor ZSSS za enake možnosti je objavil razpis za priznanje Roža mogota za dosežek leta za enake možnosti žensk in moških za leto 2019.

Prejme ga lahko posameznik ali posameznica oziroma organizacija, podjetje ali druga organizacija, ki se je v koledarskem letu 2019 odlikoval/a z dosežkom, ki pomembno prispeva k ustvarjanju enakih možnosti žensk in moških. Priznanje torej ni podeljeno za življenjsko delo, ampak za dosežek v ZSSS ali izven organizacije v letu 2019.

Obrazložene predloge za podelitev priznanja lahko dajo sindikati podjetij, zavodov in drugih organizacij, sindikati – člani ZSSS ter njihov posamezni član oziroma članica, območne organizacije ZSSS ter organi ZSSS. Vljudno vabljeni!

Predloge zbiramo do 15. januarja 2020 na naslov: Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Odbor ZSSS za enake možnosti, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: tajnistvo.predsednice@sindikat-zsss.si

Sklep o podelitvi priznanja na predlog odbora bo sprejelo predsedstvo ZSSS. Priznanje – kipec Roža mogota, delo akademskega kiparja Dušana Tršarja – bo podelila predsednica ZSSS ob mednarodnem dnevu žensk, 8. marca 2020.

Celoten razpis za podelitev priznanja Roža mogota za dosežek leta 2019 je sicer dostopen tukaj, pravilnik o podeljevanju priznanja Roža mogota za dosežek leta za enake možnosti žensk in moških pa je mogoče prebrati tu.

Vabljeni k sodelovanju!

Izpostavljamo: pogovor z lansko nagrajenko Tjašo Stipanič je mogoče prebrati tukaj.

Share