Sindikat upokojencev vabi na Festival za tretje življenjsko obdobje

29. 9. 2019

Od 1. do 3. oktobra bo v Cankarjevem domu potekal že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje, največji dogodek za starejše v Evropi. Tudi letos bo vstop prost.

Na dogodku, ki ga je lani v treh dneh obiskalo približno 17 tisoč udeležencev, tudi letos pripravljajo pester program, kjer bo 160 razstavljavcev in partnerjev. Na kulturnem delu bo okrog 120 nastopajočih. Pripravljajo tudi deset okroglih miz na temo starejših in o možnostih za izboljšanje njihovega položaja.

Že prvi dan 1. oktobra, ob 12:45, bo v konferenčni dvorani M3 okrogla miza Sindikata upokojencev Slovenije (Sus). Na njej bodo razpravljali o izboljšanju bivalnih pogojev starejših, predvsem v povezavi z vgradnjo dvigal v večstanovanjske stavbe. Predsednica Susa Francka Ćetković je ob tem dejala, da je festival lepa priložnost za prikaz bogastva in ustvarjalnosti starejših, ki se jih vse prevečkrat obravnava zgolj kot problem. Po njenem je dogodek tudi priložnost, da starejši spregovorijo o problemih, ki jih težijo: »Nezadovoljstva med njimi je namreč veliko, še sploh, ker so za upokojence še vedno v veljavi varčevalni ukrepi.« Sus bo na dogodku imel tudi svojo stojnico, na kateri bo prisotna tudi širša ekipa Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), kamor vas vse lepo vabijo.

Izpostavljamo:

Podrobnejša predstavitev programa 19. Festivala za tretjo življenjsko obdobje 

Posnetek novinarske konference, na kateri je bil 16. septembra predstavljen program letošnjega festivala (predsednica sindikata upokojencev Francka Ćetković govori od 32:57 do 37:36)

Share