Kako bo videti svet po »koroni«? – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

29. 6. 2020

Kaj?

Po nekajmesečnem premoru se vračajo tudi tematske številke Delavske enotnosti, glasila ZSSS. Z veseljem napovedujemo novo: tokrat bomo pisali o – uganili ste – novem koronavirusu oziroma o tem, kako naj bi bila videti nova, »pokoronska« realnost, o kateri smo tesnobno ugibali v tednih karantene. Z drugimi besedami: kako doseči, da bo svet po »koroni« boljši, pravičnejši, varnejši, bolj solidaren in kaj moramo za to narediti sindikati ter delavke in delavci?

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom Svet po »koroni« izide 9. julija 2020.

Zakaj?

Ker je izbruh novega koronavirusa tako ali drugače spremenil svet, kot ga poznamo. Ker povratek na staro »normalnost«, v kateri smo živeli pred virusom, ne more biti dovolj. Ker danes bolj kot kadarkoli potrebujemo različne družbene, ekonomske, socialne ipd. alternative. Ker neizpodbitno drži, da smo v času pandemije bolezni covid-19 najbolj na udaru prav delavke in delavci. Ker je na kocki naše zdravje, varnost, svoboda, zasebnost, delavske pravice … Ker si ne moremo privoščiti, da ne bi poiskali odgovorov na ključna vprašanja

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do petka, 3. julija.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

O čem pišemo v tematskih številkah Delavske enotnosti? Ponujamo izbor branja iz lanskih številk in našo zbirko “razbitih mitov”, ki so izšli v dveh tematskih številkah. Vabljeni k branju!

Share