Zakaj je dobro biti del sindikata – Napovedujemo novo tematsko številko Delavske enotnosti

6. 3. 2023

Kaj?

Nov mesec, nova tematska številka Delavske enotnosti. Tokrat bomo pobliže pogledali, zakaj je dobro biti član oziroma članica sindikata, in sicer v najširšem pomenu besede – od popisa različnih ugodnosti, ki smo jih deležni, ko postanemo del članstva, do bolj aktivističnega delovanja in angažmaja, kar je za sindikalizem seveda bistveno. Pripravljamo tematsko številko, ki bo predstavljala svojevrsten vpogled v delovanje ZSSS, naših sindikatov dejavnosti oziroma v sindikalno gibanje nasploh.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Zakaj je dobro biti del sindikata« izide 16. marca 2023.

Zakaj?

Ker nam med vsakdanjimi sindikalnimi, delavskimi boji in aktivnostmi pogosto zmanjka časa, da bi vdihnili, se ozrli na svoje delo in na vse doseženo. Ker se dobra sindikalna promocija vedno prileže. Ker velja vedno znova ponoviti, kdo smo in kaj vse počnemo. Ker ne smemo nikoli pozabiti, zakaj je tako nujno biti del sindikata, saj na tem stojimo ali pademo. In ker dobro vemo, da smo le skupaj močnejši!

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 10. marca 2023.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.


V pokušino

Če še niste prepričani, ali bi naročili napovedano tematsko številko, vam v pokušino ponujamo nekaj branja iz preteklih številk:

Od obračuna bolniškega nadomestila do (ne)spoštovanja bolniškega reda – O bolniški odsotnosti in glavnih delavčevih dilemah v zvezi z njo

Od Jazbinškovega zakona, tržnega blaga do države, ki naj končno nekaj spremeni – Pogovor s sociologom in strokovnjakom za stanovanjsko politiko Klemnom Ploštajnerjem ter razmislek o pojavu najemniških sindikatov

S pasivnostjo ne bomo rešili popolnoma ničesar – Pogovor s strokovnjakinjo za preprečevanje nasilja na delovnem mestu Dorotejo Lešnik Mugnaioni

Share