Razbijamo mite 2 – Napovedujemo novo številko Delavske enotnosti

16. 1. 2020

Kaj?

Napovedujemo novo – prvo v letu 2020 – tematsko številko Delavske enotnosti, glasila ZSSS: po dobrem odzivu na lansko tematsko številko z izborom »razbitih mitov« o trgu dela, delavcih in delavkah, državi, delovni zakonodaji, sindikatih, mladih ipd., tokrat prihaja nova pošiljka.

Pod drobnogled bomo vzeli nove pogoste in trdovratne mite, polresnice, netočnosti o delavstvu, sindikatih, minimalni plači, zakonodaji in drugih za sindikaliste in sindikalistke pomembnih temah ter jih argumentirano, sistematično ovrgli, dokazali, zakaj ne držijo, in rekli bobu bob.

Kdaj?

Tematska številka Delavske enotnosti »Razbijamo mite 2« izide 30. januarja 2020.

Zakaj?

Živimo v času »lažnih novic«, senzacionalističnih medijskih zgodb, v obdobju najrazličnejših mitov, polresnic, izkrivljenih dejstev, ki so našli svoje mesto predvsem na svetovnem spletu, in v svetu, za katerega se zdi, da ga je zdrava pamet zapustila.

Raven javnega diskurza je vedno nižja, pozornost dobivajo tisti, ki so najglasnejši, najekstremnejši, najbolj surovi, ne glede na to, da nimajo nič povedati, medtem ko pomembne, tehtne vsebine ter poglobljen premislek o stanju stvari ostajajo v ozadju. S tem se srečujemo že kot običajni ljudje, odjemalci medijskih vsebin z informacijske avtoceste našega ponorelega sveta. In seveda tudi kot delavke in delavci, sindikalisti in sindikalistke, ki se vrtimo v svetu dela, organiziramo zaposlene ter se borimo za njihove pravice.

Kako?

Tematsko številko je kot vedno mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si ali po telefaksu 01/43-09-175, in sicer do 24. januarja 2020.

Kje?

Na straneh vašega in našega časopisa, nujnega vira informacij za vse delavke in delavce, sindikalistke in sindikaliste, delovne ljudi, ki jih zanimajo pomembne, relevantne, kompleksne teme, s pomočjo katerih lahko bolje razumemo svet, v katerem živimo.

Bonus

Delimo izbor že objavljenih mitov, ki so januarja 2019 izšli v prvi tovrstni tematski številki Delavske enotnosti z naslovom »Razbijamo mite«:

Mit: “Delavke in delavci so preveč zaščiteni”

Mit: “Trg dela v Sloveniji je premalo fleksibilen”

Mit: “Sindikati so samo za zgago, od njih ni koristi”

Mit: “Razlik v plačah med ženskimi in moškimi v Sloveniji ni”

Mit: “Vsi smo v istem čolnu, vsi moramo zategniti pas”

Mit: “Ker ne garam na gradbišču ali v tovarni, nisem delavec …

Berite, da boste vedeli!

Share